15 zwart-wit speeltjes en ideetjes voor babies

Babies zijn dol op contrastrijke objecten tijdens de eerste maanden 

Je hebt het waarschijnlijk al vele malen gehoord. Pasgeboren babies zien nog niet zo goed en hun zicht evolueert snel tijdens de eerste maanden. Tijdens deze fase vinden ze het fantastisch om te kijken, of beter gezegd ‘staren’, naar contrastrijke patronen. En wat is contrastrijker dan zwart-wit patronen?

collectie zwart-wit speeltjes en objecten Mijn 3 kinderen waren er als babies alvast dol op. Dat hebben ze natuurlijk zelf nooit in zoveel woorden toegegeven. Maar de talloze uren dat ze naar die dingen gestaard hebben, is voor mij voldoende bewijs 🙂

Nieuwsgierig hoe jij ook fascinerend zwart-wit aan je baby kan voorschotelen? Op deze hoge contrasten prikbord op Pinterest hebben we alvast 15 toffe ideetjes en speeltjes verzameld. Je kan er dingen vinden zoals:

  • Zwart-wit patronen om zelf te printen (gratis voor persoonlijk gebruik)
  • Ideetjes om je eigen zwart-wit objecten te maken
  • Speeltjes die een zwart-wit zijde combineren met een kleurrijke ‘andere kant’ zodat je de speeltjes voor verscheidene leeftijdsfases van je baby kan gebruiken

Heb jij nog andere leuke zwart-wit speeltjes en ideetjes? Geef ze ons zeker door zodat we ze mee op het prikbord kunnen zetten! 

baby kijkt naar zwart-wit zijde van Freddie de Vuurvlieg

This entry was posted in Creatief en knutselen, Speelgoed, spellen en apps and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *