Maak zelf een leuke trein verjaardag aftelkalender

Wil je zelf ook graag een trein verjaardag aftelkalender maken? Het is heel eenvoudig en hieronder lees je stap voor stap hoe je het moet aanpakken.

Maak zelf een leuke trein verjaardag aftelkalender

Over het waarom je een verjaardag aftelkalender voor je kinderen zou maken, kan je lezen in mijn vorige post. Ook overtuigd? Lees dan hieronder hoe je er zelf één kan maken.

Voor je eigen trein verjaardag aftelkalender heb je het volgende nodig:

  • Een locomotief – ik heb er eentje geprint en ingekleurd, maar je kan die natuurlijk ook zelf tekenen
  • Enveloppen (evenveel als er dagen zijn tot aan de verjaardag)
  • Enkele vellen gekleurd papier voor de wielen en de vensters (ik heb daar zwart en blauw voor gebruikt)
  • Schilderstape, een schaar en lijm

Als je alle gereedschap klaar hebt, ben je klaar om aan je verjaardag aftelkalender te beginnen!

Voor de locomotief heb ik een kleurplaat gedownload van deze website. Het liefst had ik Lukas zijn locomotief laten inkleuren, maar de aftelkalender moest een verrassing zijn, dus heb ik het maar zelf gedaan 🙂

Voor de verbindingen tussen de wagonnen heb ik een lint gebruikt. Met enkele stukjes schilderstape heb ik die zo recht mogelijkheid op de muur geplakt. De locomotief en de wagonnen heb ik ook met schilderstape vastgemaakt. Zo konden de kinderen ze gemakkelijk van de muur nemen, zonder risico dat de muur beschadigd zou worden.

Maak zelf een leuke trein verjaardag aftelkalender

Voor de wagonnen heb ik 10 enveloppen genomen – er waren nog 10 dagen tot Lukas’ verjaardag. Op elke envelop kwamen twee zwarte cirkeltjes voor de wielen en een blauwe rechthoek voor het venster. Op elk venster kwam een getal van 1 tot 10 om het aantal resterende dagen aan te geven.

Maak zelf een leuke trein verjaardag aftelkalender

Voor de dagelijkse verrassing stak ik in elke envelop een kaartje met een activiteit en ook nog 3 snoepen en 3 stickers. De snoepen en stickers moest Lukas delen met zijn 2 zussen.

Daarna werd alles op de muur geplakt met de schilderstape, hoog genoeg zodat de kinderen er zelf niet aan konden zonder mijn hulp.

Maak zelf een leuke trein verjaardag aftelkalender

De activiteiten waren telkens kleine dingen die Lukas graag deed en die we dan samen tijdens de dag zouden doen. Voor elke activiteit maakte ik op een kleine blaadje een tekening met een zinnetje bij. En zo hebben we ijsjes gegeten, vriendjes op bezoek gehad, samen een boek gelezen, en nog veel leuke dingen gedaan.

Gedurende 10 dagen werden de kinderen ‘s morgens telkens enthousiast wakker want ze mochten weer een wagonnetje van de muur nemen. En voor mij waren er geen vragen meer als “hoe veel keer slapen nog tot mijn verjaardag?”. Dus iedereen was heel blij met de verjaardag aftelkalender! 🙂

Zoals je misschien al gelezen hebt in ons vorig artikel over waarom een verjaardag aftelkalender een goed idee is, kijkt Victoria al uit naar haar eigen aftelkalender voor haar verjaardag. Enig probleempje, ze wil liever feeën dan treinen, dus als je goede ideeën hebt om een feeën verjaardag aftelkalender te maken, laat maar komen!

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Maak zelf een leuke trein verjaardag aftelkalender

  1. katy says:

    Aangezien de papa nogal vaak weg is met het werk, en de dochter elke keer meer beseft dat hij weg is en wel zal ooit terugkomen (maar wanneer?), heb ik jullie idee overgenomen voor een aftelkalender tot de dag wanneer papa terugkomt! Bedankt voor het idee want ze is er superblij mee. Ze weet nu ook precies hoeveel nachten ze nog moet slapen vooraleer papa terugkomt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *