Heb je genoeg eierdozen en WC rollen op voorraad? Maak er een vliegtuig van!

Eierdozen, WC rollen, een schaar, verf en 30 minuten … meer heb je niet nodig om een kleurrijk vliegtuig te knutselen met je kinderen.

De zomer is definitief voorbij en met koude regenachtige weekends in het vooruitzicht, verklaar ik het nieuwe ‘knustelen met kinderen’ seizoen alvast geopend! Zoals je vast gelezen hebt in mijn vorig artikel, heb ik dezer dagen niet zo veel tijd op overschot. Dus verwacht van mij geen tijds- en arbeidsintensieve knutselprojecten. Hoe dan ook, knutselen met kinderen hoeft niet moeilijk te zijn om leuk te zijn en als bezige ouder, geef mij maar de “easy way”!

vliegtuig knutselen van WC rollen en eierdozen

Als opener van ons nieuw knutselseizoen vlieg ik er meteen in met een paar favoriete knutselmaterialen allertijden: WC rollen en eierdozen. Het was de keuze van de kinderen om er een vliegtuig van te maken, maar laat dat nu geen verrassing zijn, wetende dat ze beiden dol zijn op vliegtuigen (zowel echte als speelgoed versies).

En dus knutselen we (de kinderen en ikzelf) een vliegtuig … of twee 🙂

vliegtuig knutselen van WC rollen en eierdozen

Dit heuse knutselproject kan samengevat worden in een drietal stappen:

  1. De eierdozen snijden: Snij uit de bovenkant een cirkelvorm voor de piloot (of twee als je een grotere eierdoos hebt) en twee lijnen op de zijkanten waar de vleugels moeten komen. Veel kans dat je ook wat overtollige stukken aan de binnenkant moet wegsnijden als die in de weg zitten voor de vleugels.
    Bij wijze van test hebben we dan even alle WC rollen op hun plaats gelegd om te zien of alles juist zat.
  2. Schilderpret: Schilder enkele WC rollen als piloten en andere als vleugels nadat je ze platgedrukt hebt. Schilder dan eveneens de eierdozen als vliegtuig. Gebruik hierbij gerust je creativiteit en verbeelding of die van je kids 🙂 Ik heb wat gezichtjes in de ontwerpen verwerkt om het leuker te maken.
  3. Decoratie: Je kan nog allerlei extraatjes doen om je vliegtuig en piloten er beter te laten uitzien. Wij hebben ons deze keer beperkt tot de kapsels van de piloten. Daarvoor hebben we een horizontaal stukje papier gekleurd, in twee geplooid en daarna de “haartjes” er uitgeknipt aan één kant. Merk ook op hoe we de tweede piloot krullen gegeven hebben door een andere schaar te gebruiken (zo éne die zigzag knipt). Voor alternatieve kapsels, kijk ook eens naar ons artikel over hoe we een auto knutselen, waarbij we FischerTiP gebruikten.

En de kinderen vonden het echt fijn om met hun nieuwe vliegtuigen te spelen.

vliegtuig knutselen van WC rollen en eierdozen

Ik verwacht dat we nog wel wat regenachtige dagen zullen hebben en er dus nog wel wat knutselprojecten zullen volgen op onze blog. We zijn ook altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Heb je er zo één, laat het ons dan zeker weten!

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *