Maak je eigen papieren kerstboom – Eenvoudig knutselen voor kerstmis

Als je op zoek bent naar een eenvoudige knutsel activiteit voor kerstmis, dan is deze papieren kerstboom zeker iets voor jou!

Paper Christmas Tree - Simple Christmas Crafts
Om je eigen papieren kerstboom te maken, heb je het volgende nodig:

  • Een vel A4 papier, liefst gekleurd
  • Een WC rolletje
  • Een schaar
  • Decoratie naar keuze (glitter, lijm, stickers, …) – optioneel

Papieren kerstboom - kerstmis knutselen met kinderen
Maak je eigen papieren kerstboom in 4 eenvoudige stappen:

1-20Plooi het vel A4 papier in een zig-zag patroon (ook wel eens accordoen patroon genoemd) over de lange zijde. Als je deze papieren kerstboom maakt met kinderen jonger dan 6, kan het zijn dat je dit voor hen moet doen. Maar moedig je kinderen zeker aan om het ook zelf te proberen, dit is een goede oefening voor de fijne motoriek.

Ik heb deze papieren kerstbomen samen met Victoria (5,5) en Lukas (4) gemaakt. Ik vond de zig-zag plooien van Victoria best ok, maar zij dacht er anders over en ze wilden dan ook allebei dat ik het zig-zag plooien voor hen deed.

1-20Snij het WC rolletje in 2 stukken voor de stam van de papieren kerstboom.
.

1-20Maak aan één zijde van het halve WC rolletje twee sneetjes met de schaar zodat je er straks het geplooide papier in kan schuiven.

1-20

Plooi het stuk zig-zag papier in 2 en schuif deze via de inkepingen op het halve WC rolletje. En voila, nu moet je jouw papieren kerstboom enkel nog versieren. Al hoeft dat niet persé, ook zonder of met weinig versiering ziet de papieren kerstboom er goed uit.  🙂

Papieren kerstboom - kerstmis knutselen met kinderen
Ben je er klaar voor om zelf je collectie papieren kerstbomen te maken? Het is heel eenvoudig om zelf te doen. Deze kerst knutsel activiteit is er zo eentje waarbij je al klaar bent voor je goed en wel begonnen bent.  🙂

Als je deze papieren kerstboom leuk vindt, bekijk dan ook eens onze andere eenvoudige kerstmis knutsel activiteiten voor kinderen. 

Papieren kerstboom - kerstmis knutselen met kinderen

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *