Maak je eigen bloemen van eierdozen – Eenvoudig knutselen met eierdozen

Ik spaar al lang hopen eierdozen om mee te knutselen, maar tot nu toe is daar nog niet veel van gekomen. Dus toen Victoria bloemen wilde maken, was dat de perfecte gelegenheid om mijn voorraad eierdozen te gebruiken.

bloemen van eierdozen knutselen

Ik hoorde Victoria uitleggen aan een vriendinnetje: “Mama knutselt graag” … een beetje als excuus omdat de kast vol lag met raar uitziende stukken eierdoos geschilderd in verschillende kleuren. En ze heeft natuurlijk helemaal gelijk. Ik laat mezelf wel eens gaan en dan wordt onze woonkamer een rommelige knutselkamer. Gelukkig heb ik een begripvolle partner die me de ruimte laat voor mijn kunstige knutselprojecten, inclusief alle rommel die erbij hoort 🙂 Maar soit, terug tot de orde van de dag : bloemen van eierdozen.

Dit is wat je nodig hebt om je eigen eierdoos-bloemen te maken:

  • Enkele lege eierdozen; hoe meer dozen, hoe meer bloemen je kan maken (duh!)
  • Een schaar of mes
  • Enkele pijpenragers voor de steeltjes
  • Decoratiemateriaal, bijvoorbeeld verf & borstels, glinsters, … je kan zelfs geurolie toevoegen aan de verf zodat je bloemen lekker ruiken 🙂

Om te beginnen heb ik met een mes de bloemvormen uitgesneden uit de eierdozen. In elke vorm sneed ik een gaatje uit voor de steel. Eenmaal de pijpenrager door het gaatje, is de basis van de bloem klaar.

Eierdozen komen in verschillende vormen en maten. Het kan dus best zijn dat jouw eierdoos-bloemen er iets anders zullen uitzien dan op de foto’s.

Tot nu toe was Victoria nog maar matig tevreden met haar bloemen. Dat was eigenlijk ook wel logisch, want ik had al het snijwerk zelf gedaan. Ik vond het toch wat te gevaarlijk om haar met een mes aan het werk te zetten. Hoog tijd om haar nu zelf aan de slag te laten gaan. De knutseldoos werd uit de kast gehaald en ze ging aan de slag met verf en glinsters om de bloemen kleur te geven. 

bloemen van eierdozen knutselen

Zodra Victoria begon te schilderen, toonde Lukas interesse om mee te doen.

bloemen van eierdozen knutselen

… en Elena wilde de pret natuurlijk ook niet missen, dus kwam ze ook meeschilderen.

bloemen van eierdozen knutselen

En toen Lukas er even genoeg van had, heb ik daar handig gebruik van gemaakt om zijn plaats in te nemen 🙂

bloemen van eierdozen knutselen

Naar het einde toe werd het een beetje rommelig met 3 kinderen met rondspattende verfborstels en vingers vol met verf, maar het was superleuk!

bloemen van eierdozen knutselen

En het resultaat zag er goed uit. Het duurde wel enkele uren om de eierdoos vormen te laten drogen in de woonkamer – met Victoria’s opmerking over “mama’s voorliefde voor knutselen” als gevolg … Maar diezelfde woonkamer werd even later versierd door een paar mooie boeketten!

bloemen van eierdozen knutselen

Dit was heel leuk en zeker voor herhaling vatbaar! Het is ook heel gemakkelijk dus probeer het zeker zelf ook thuis met je kinderen.

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *