Van eierdoos en wc rolletje tot een kleurrijke auto met chauffeur

Knutselactiviteit voor een zaterdagmorgen met 2 “hangerige” kinderen.

Lang uitslapen in het weekend staat nog niet in het woordenboek van onze kindjes, dus vorig weekend was het ook weer vroeg dag. We hadden dus wat vroege uurtjes voor de boeg en ze waren in zo’n bui waar ze elk net dat willen doen wat de ander net aan het doen is. Dus dan maar besloten om creatief te doen en Victoria iets te laten knutselen voor Lukas. Alle twee blij, want Victoria knutselt graag en Lukas mag er achteraf mee spelen. Ons project van de dag was een auto, inclusief chauffeur, en die zouden we knutselen met wc rolletjes en een eierdoos.

knutselen met wc rolletjes Eerst heeft Victoria een circel getekend op de eierdoos om een plaats te voorzien voor de chauffeur. Terwijl ik die uitknipte, min of meer op de lijntjes :-), begon zij de chauffeur te schilderen.

Lukas was nieuwsgierig en wilde evengoed knutselen. De auto schilderen was niet zo zijn ding, maar met het mixen van de verfkleuren is hij een ganse tijd zoet geweest. En zo waren ze met hun tweetjes samen aan het knutselen, terwijl ze eigenlijk elk met hun eigen ding bezig waren.

knutselen en schilderen

Eénmaal onze creaties voldoende droog waren, heeft Victoria een paar grappige oogjes op de chauffeur geplakt, nu enkel het haar nog. Daarvoor hebben we wat FischerTiPs gebruikt (fantastisch knutselprodukt, als je het nog niet hebt, zeker te overwegen 🙂 ) en omdat de auto voor Lukas was, mocht hij de kleuren kiezen. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de kleuren nog wat te oefenen en dan uiteindelijk voor blauw gekozen. Bij deze, onze blauwharige chauffeur met zijn toffe auto:

Van eierdoos tot kleurrijke auto

(Het leuke aan de eierdoos is dat je die kan openklappen zodat de chauffeur de motor van zijn auto kan nakijken op de derde foto 🙂 )

Eénmaal het knutselen gedaan was, stonden Victoria en Lukas al klaar voor een volgende activiteit. Ik heb ze echter wat getoond hoe ze met hun nieuwe auto konden spelen en ze hebben het snel van me over genomen. Victoria wilde de chauffeur een “nieuw perspectief” geven, dus heeft ze hem ondersteboven gezet. Maar ze concludeerde toch al snel dat dat niet zo leuk was voor hem want hij zou er hoofdpijn aan over houden. En bovendien had hij dan geen gordel om, dus dat was niet veilig. 5de laatste tijd hebben we het blijkbaar regelmatig over veiligheid 🙂 )

Creatief spelen

Lukas op zijn beurt was druk in de weer om met het autootje rond te rijden en de chauffeur keer op keer de motor te laten nakijken. Gelukkig was het een handige chauffeur die het telkens weer gemaakt kreeg!

Knutselen met eierdoos

We hebben zo de hele voormiddag plezier gehad aan ons knutselwerkje en het heeft mij over een lange morgen met twee “hangerige” peuters geholpen. Heb jij nog andere leuke ideeën om te knutselen met eierdozen of toiletpapier-rollen? Laat het ons weten.

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *