Creatief in bad met kleuters – gekleurd water en scheerschuim verf

Staan jouw kinderen te springen om in bad te gaan of vinden ze dat helemaal niet leuk?

Ik heb nog maar zelden kinderen gezien die daar geen mening over hebben. Ze houden ervan of ze haten het. En die mening kan wel enkele keren veranderen in hun eerste levensjaren 🙂 Hier zijn hoe dan ook 2 tips om badtijd een leuk spel te maken. Voor ons doet het wonderen, en vooral voor onze zoon van 2 die het normaal niet zo met water heeft.

En met het warme zomerweer van deze dagen kan dit misschien ook een leuk ideetje zijn voor een wateractiviteit bij het buiten spelen!

1: Water in het favoriete kleur van je kind(eren)

Wat denk je van een roze bad? Of een groen bad? Laat je kinderen zelf kiezen. Met een paar druppels voedingskleurstof (wat je in de meeste supermarkten wel kan vinden) tover je het water om in een kleurrijk speelbad. Hoe meer kleurstof, hoe dieper de kleur. Eénmaal uitgedund in het water geeft het geen vlekken op de huid of het bad. (Je kan het gerust eerst eens uittesten als je je er zorgen over maakt.)

Doe een paar druppels in het water en laat je kleuter het mixen om gekleurd water te bekomen.

creatief in bad met gekleurd water voor kleuters

2: Scheerschuim als verf 

Als je naar de supermarkt gaat om kleurstof te kopen, neem dan ook een spuitbus van het goedkoopste scheerschuim mee. Doe deze in een paar kleine potjes en voeg enkele druppels kleurstof toe. Dan maar lekker roeren. Dit en de rest laat je best aan je kleuters over 🙂

creatief in bad met kleuters - gekleurd scheerschuim maken om te verven

Onze twee oudsten (2 en 4 jaar oud) vonden het fantastisch de eerste keer dat we dit uitprobeerden. Gelach en gekrijs alom terwijl ze elkaars lichaam aan het beschilderen waren met alle soorten vormen en kleuren. Later hebben ze ook nog het bad en de muren onder handen genomen.

creatief in bad met kleuters - verven in het bad

Gelukkig was alles gemakkelijk af te kuisen met een beetje water!

Behalve het feit dat badtijd plots een stuk leuker was, was het ook een feest voor de zintuigen en de creativiteit van onze kleuters. Het veroorzaakte veel gelach, gebabbel en allerlei vragen over hoe dit en hoe dat … De volgende keer gaan we alvast proberen om er ook een geur toe te voegen en nog meer zintuigen te prikkelen.

Heb jij ooit al badtijd voor jouw kleuters interessanter gemaakt met een creatieve toets? Wat heb jij gedaan? Vertel het ons!

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *