Proper schilderen met kinderen, het kan met de squeeze ‘n brush!

Verf-in-een-borstel – de alternatieve schildertechniek

De laatste tijd wordt er bij ons thuis regelmatig geschilderd en geknutseld. Van kastelen tot vliegtuigen en auto’s met chauffeurs en nog veel meer. Je hebt waarschijnlijk al één en ander hiervan meegepikt in onze recente posts. Wat we er vaak niet bij verteld hebben, is de vuiligheid en het opkuiswerk dat erbij komt kijken. De borstels en verfpotten afwassen, verf afwassen van de kinderen, hun kleren, de tafel, … Oh ja, een paar keer heb ik mezelf wijs gemaakt dat ze het wel proper zouden houden. Ik zou beter moeten weten!

Het zou leuk zijn om te kunnen schilderen zonder alle vuiligheid … Een droom? Of toch niet?

Toen we vorig jaar onze webshop lanceerden, heb ik deze toffe verfborstels gevonden en sindsdien zijn ze mijn favoriet knutselmateriaal!

squeeze brush paint in a brush galt

Deze “squeeze ‘n brush” borstels zijn zowel verfborstels als verfpotten, alles in 1, en je hoeft ze ook niet af te wassen! Het is zowat het verf-in-een-borstel concept.

Washable Paint Brushes

Het concept is eigenlijk simpel: een verftube – op de perfecte kindermaat – met daarop een plastiek borsteltje en een dopje zodat de verf niet uitdroogt. Met de verf in de borstel vermijd je de vuile verfpotten die je normaal bij het schilderen krijgt. Het plastiek borsteltje geeft interessante patronen en moet nadien niet gekuisd worden – in tegenstelling tot gewone borstels- je zet er gewoon de dop op en klaar is kees.

paint in a brush from galt

Het schilderen zelf is super simpel: je haalt de dop eraf, knijpt op de tube, schildert naar hartelust en dan zet je de dop er terug op … en dat herhaal je dan met zoveel kleurtjes als je wil.

Victoria (4,5 jaar) gebruikt de borstels het meest, maar ook Lukas (2,5 jaar) kan er al goed mee weg en schildert relatief proper.

Paint in a brush toddler painting

Tot nu toe zijn we nog maar één probleempje tegengekomen. Onze kinderen zijn dol op roze, dus de roze verfborstel was al heel snel leeg. Maar daar hebben we iets opgevonden. De dop en borstel eraf, een beetje rode verf erin, wat witte verf erbij, goed mixen en hup de roze verfborstel was terug vol.

paint in a brush  from galt can be refilled

We gebruiken de squeeze ‘n brush borstels nu al meer dan een jaar en wij vinden ze alvast de beste schilderborstels die we kennen, want:

  1. Kinderen schilderen er (relatief) proper mee
  2. Je moet de verfborstels achteraf niet afkuisen
  3. Je kan ze terug opvullen
  4. De verf is afwasbaar
  5. Je kan ze gemakkelmijk meenemen als je ergens naartoe gaat
  6. Ze zijn gemakkelijk in gebruik dus kunnen relatief kleine kinderen er ook al snel mee weg

Onze kinderen schilderen alvast een stuk meer dan voordien! De borstels komen in verschillende formaten, wij hebben een 12-pack in huis gehaald (€8.95 van Toya) zodat we meteen een hoop verschillende kleuren hebben. De Paintastics versie is gelijkaardig maar met een fijnere tip voor ietwat oudere kinderen (vanaf 5 jaar).

Heb je deze borstels zelf al uitgeprobeerd? Probeer ze en laat ons weten wat je ervan vindt! 

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *