Een mini Duplo wereld in een doos met rijst

Herinner je je nog hoeveel plezier Elena (1) had met de zintuiglijke ontdekkingsdoos met rijst? De volgende dag heb ik daar een leuke activiteit mee gemaakt voor Victoria (4,5) en Lukas (3). 

‘s Avonds, nadat de kinderen naar bed waren, hebben ik de doos met rijst omgetoverd tot een nieuwe kinder activiteit: een Duplo bouwwerf. De doos heb ik dan op tafel gezet, veilig buiten Elena’s bereik, om daar ‘s morgens door de twee oudsten ontdekt te worden. En het was een “WOW” toen ze de volgende dag de doos vonden!

Originele spel activiteit voor kinderen met een Duplo bouwwerf scene in een doos Dit is wat ze de volgende dag op tafel vonden toen ze beneden kwamen: een Duplo bouwwerf klaar om mee te spelen!

Originele spel activiteit voor kinderen met een Duplo bouwwerf scene in een doos

De kids hebben er een lange tijd mee gespeeld en zolang de doos op de tafel stond, was er geen vuiligheid, behalve dan hier en daar een korreltje rijst. 

Maar dan was ik iets te zelfzeker en had het brilliante idee om de doos met rijst op de grond te zetten en ze dan uit het oog te verliezen. Enkele minuten later hoorde ik een oplaaiende discussie tussen Elena en Lukas en dan herinnerde ik me terug de doos. Toen ik ging kijken wat er gebeurde, vond ik Elena zittend op de een hoop rijst op de grond en Lukas die rijst vanuit de doos op de grond legde met behulp van één van mijn haarklemmen. Er was gelukkig nog steeds meer rijst in de doos dan ernaast.

Lukas legde me uit dat het haarklem-monster reuze grote honger had en bezig was al de rijst uit de doos op te eten! En Elena zat blijkbaar in de weg voor deze toch wel erg belangrijke taak!

Originele spel activiteit voor kinderen met een Duplo bouwwerf scene in een doos

Het was eigenlijk best wel grappig en ongekookte rijst is gemakkelijk op te kuisen dus enkele minuutjes later waren alle sporen van rijstkorrels opgeruimd.

Zou ik dit opnieuw doen? Zeker en vast! … alleen dat ik deze keer de doos niet meer onbewaakt op de grond zou achterlaten met 3 energieke kids errond 🙂

 

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *