Enkele ideetjes voor een prinsessen verjaardagsfeestje

Een tijdje terug werd Victoria 5 jaar. Met elke dag dat haar verjaardag dichterbij kwam, was ze er meer en meer mee bezig en bleef ze maar praten over haar verjaardagsfeestje. En dus begonnen we al snel het één en ander te plannen. Eerst maakten we zelfgemaakte verjaardagskaartjes om al haar vriendjes uit te nodigen. Daarna was de uitdaging hoe we 10 kinderen in onze woonkamer zouden bezig houden zonder zot te worden.

Voor Victoria’s 4de verjaardag vorig jaar hebben we samen met de kinderen koekjes gebakken en een knutselactiviteit gedaan met Fischer TiP. Dit jaar wilden we opnieuw een knutelactiviteit doen, maar ietsje meer voorbereid. We besloten uiteindelijk om alles rond het thema van prinsessen en kastelen te doen.

Voor Victoria’s verjaardagsfeestje hebben we uiteindelijk 3 activiteiten gedaan:

prinsessen verjaardagsfeestje knutselactiviteit

(1) Een knutselactiviteit, dit was de eerste activiteit van de dag. We hadden de knutseldoos op voorhand al voorbereid, dus we konden snel aan de slag. Alle kindjes zaten samen rond de salontafel en een uurtje later had iedereen een prinsesje en een kasteel om mee naar huis te nemen.

prinsessen verjaardagsfeestje knutselactiviteit

Als je interesse hebt om dit ook te doen, kan je hier lezen hoe we de papieren prinses en het kartonnen kasteel geknutseld hebben.

prinsessen verjaardagsfeestje knutselactiviteit

(2) Een eenvoudige verjaardagstaart. Voor de taart hebben we het eenvoudig gehouden met 2 Herta taarten, versierd met kaarsjes en een playmobil prinses.

prinsessen verjaardagsfeestje knutselactiviteit

De cake was een groot succes, want elk stukje werd geserveerd als een prinsesje, gebruikmakend van wat fruit en slagroom. (ja ja .. het is een prinsesje, je hebt er wel wat verbeelding vor nodig, maar bij de kindjes was dat geen enkel probleem 😛 )

prinsessen verjaardagsfeestje knutselactiviteit

(3) Actief spel zodat de kindjes al die energie van de cake terug konden kwijtraken. We hadden een spel voorzien, nog steeds in het prinsessenthema, maar dat hebben we uiteindelijk niet gespeeld (het zal voor een volgende keer zijn). Het weer was zo mooi, dat we met alle kindjes naar een speelplein in de buurt gegaan zijn. Daar hebben ze gerend en gespeeld totdat hun ouders hen kwamen ophalen, samen met het prinsesje, het kasteel en een zakje met snoep.

Hoe organiseer jij de verjaardagsfeestjes van je kind(eren)? Laat het ons weten, laat een reactie na of vertel het ons op onze facbook pagina.

 

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *