Eenvoudige knutselen: een vliegtuig maken van een fles en een stuk karton

Op vakantie, vooral bij vliegvakanties, sleep je normaal geen tientallen kilo’s speelgoed en materiaal om te knutselen mee. Het is dus behelpen met wat je hebt en wat je vindt. Maar ook daarmee en een dosis creativiteit kom je al een heel eind. Zeker als het op knutselen aankomt!

Enkele weken geleden op onze reis naar Kroatië, waren de kinderen al de hele ochtend vliegtuigjes aan het tekenen en uitknippen (de twee oudsten zijn alle twee dol op vliegtuigen 🙂 ). Papa’s helpende hand was heel welkom natuurlijk. Ik zag het als mijn uitdaging om een vliegtuig in elkaar te knutselen met wat ik links en rechts kon vinden.

Al snel had ik een lege plastiek fles en een groot stuk karton van een 24-pack bier in de hand. De rest, kleurpotloden en een mes, zitten standaard steeds in onze reistas.

Het karton was ideaal voor de vleugels. En de patronen van de bierblikjes gaven een interessant reliëf bij het kleuren van de vleugels.

Zelfgemaakt vliegtuig - stap 1

Het moeilijkste gedeelte van deze knutselactiviteit was het uitsnijden van twee tegenoverliggende sneden in de fles om de vleugels door te steken.

Zeflgemaakt vliegtuig stap 2

En nadat ik het vleugelstuk door de gleuven gestoken had, was het vliegtuig klaar (althans in mijn ogen). De kinderen daarentegen gingen nog een stapje verder. Ze vonden enkele rolletjes washi plakband in onze reistas en besloten om er hun vliegtuig mee te versieren. Pas dan was het knutselen echt gedaan en waren ze klaar om met het vliegtuig te spelen.

kinderen versieren vlietguig met washi plakband

En nadat het versieren met de plakband gedaan was, hebben ze er de rest van de morgen mee gespeeld.

Kinderen spelen met zelfgemaakt vliegtuig

Zo ik had tegen de middag twee gelukkige kinderen met een nieuw speeltje, en een mammy die onder de indruk was 😉

Welke knutsel activiteiten doe jij met jouw kinderen op vakantie?

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *