Te koud buiten? Haal de sneeuw binnen in je woonkamer!

Het klinkt misschien wat raar om het over sneeuwpret te hebben terwijl de lente enkele dagen geleden begonnen is. Maar het weer hier in België is elke dag opnieuw een verrassing en misschien krijgen we wel nog wat sneeuw voor de echte lente komt.

Met de hevige sneeuwval van begin vorige week was ik vastberaden om volop van de sneeuw te genieten met de kinderen voordat ze terug gesmolten was.. Maar het was laat, donker en koud, dus heb ik maar besloten om de sneeuw naar binnen te halen. Hieronder geef ik je een korte samenvatting van de sneeuwpret die we het volgende uur gehad heben.

Eerst heb ik de sneeuw binnen gehaald in een grote doos.

indoor sneeuwpret activiteit voor kinderen

Daarna heb ik een hoop speelgoed van een kook- en baksetje in de doos gelegd en de kinderen zijn er direct ingevlogen!

indoor sneeuwpret activiteit voor kinderen

Na een half uurtje werd de sneeuw een beetje te plakkerig, dus heb ik er alle speeltjes uitgehaald om buiten een tweede ronde sneeuw te halen. Terug binnen besloot ik om het over een andere boeg te gooien en heb ik een hoop Duplo autootjes en trucks in de sneeuw gelegd. Lukas vond dit uiteraard geweldig, maar ook de twee meisjes kwamen er vol enthousiasme mee spelen.

indoor sneeuwpret activiteit voor kinderen

Na een tijdje had Victoria toch genoeg van de auto’s en wilde ze terug met de kook- en bakspeeltjes spelen. Dat ontaarde natuurlijk meteen in een fikse discussie, dus heb ik de doos in twee moeten delen zodat elk zijn kant had om in te spelen. Gelukkig had Elena dan het spel al links laten liggen en moest ik de doos niet in 3 delen!

indoor sneeuwpret activiteit voor kinderen

En na een goed uurtje sneeuwplezier was het tijd om de handjes boven de radiator terug op temperatuur te brengen …

indoor sneeuwpret activiteit voor kinderen

De sneeuw binnenhalen in je woonkamer lijkt nogal een riskante onderneming, maar ik was verbaasd dat het allemaal nog heel goed meeviel. Ik denk dat de truc was dat:

  1. Ik een hele grote doos gebruikte zodat ze voldoende speelruimte hadden in de doos en op onze tegelvloer waren de druppels gesmolten sneeuw snel opgekuist. Het is uiteindelijk maar een beetje water!
  2. Bovendien was er genoeg speelgoed in de doos met sneeuw dat ze het niet nodig vonden om sneeuwballen door de woonkamer te gooien 🙂

En het leuke aan deze activiteit is dat je, behalve een grote doos, niets speciaals in huis moet hebben. Je kan om het even wat gebruiken als speelgoed, zolang het maar tegen een beetje sneeuw en water kan. Het is eens iets anders dan de gebruikelijke sneeuwman of sneeuwballen gevecht, maar minstens even leuk!

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Te koud buiten? Haal de sneeuw binnen in je woonkamer!

  1. wouter says:

    Super idee, onze kapoen is intussen ook aan de slag met zijn potjes en pannetjes in een bak sneeuw! En ik kan rustig naar de koers kijken 🙂

    • stefan says:

      Leuk Wouter dat je het ook direct uitprobeert en hopelijk heeft het hem zoet gehouden tot het einde van de koers 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *