Eenvoudig knutselen met kinderen: maak je eigen kerstboom in minder dan 10 minuten

Ben je op zoek naar een eenvoudige en leuke winter knutsel activiteit voor je kinderen? Wat dacht je van je eigen kerstboom(pje) uit karton?

Aan onze vorige kerstboom knutselactiviteit zijn we even zoet geweest, dus deze keer was ik op zoek naar iets eenvoudiger en sneller. En zo heb ik met Victoria (4,5 jaar) 2 kerstboompjes gemaakt in geen tijd. Dit is wat we er samen van gemaakt hebben:

christmas activity for children

Voor de eerste kerstboom heeft Victoria de driehoek uitgeknipt die ik haar op een wit stuk karton getekend had. Onderaan heb ik de boord omgeplooid zodat hij zelf kan rechtstaan en dan heeft Victoria de boom versierd met gekleurd plakband en voila!

cardboard christmas tree craft projec

Voor de tweede kerstboom zijn we op dezelfde manier begonnen, maar in de plaats van het plakband heb ik kleine inkepingen op de zijden gemaakt en heeft Victoria de kerstboom versierd met heuse kerst decoratie.

christmas craft activity for children

En dat deed ze opnieuw en opnieuw en opnieuw, kwestie van verschillende kleuren en versieringen uit te testen …

an easy to make christmas tree

Dit zijn eenvoudige en leuk ogende kerstboompjes die je vrij snel kan maken. Het duurt al met al 10 minuten om ze te maken en dan uren om er mee te spelen en experimenteren 🙂

Voor deze knutsel activiteit heb je ook niet veel materiaal nodig:

 

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *