Gezicht schminken voor (en door) kinderen

Vind jij gezicht schminken leuk? Zelf ben ik er niet zo voor te vinden. Maar mijn kinderen zijn er dol op!

Als kleine spruit vond ik het nog leuk om mijn gezicht te laten schminken, maar dat enthousiasme ebde al snel weg. Ik sta nu dan ook niet te springen om mijn schmink talenten op mijn kinderen te testen. Maar mijn kinderen zelf zijn er dol op. Dus wat moet ik doen?

Ik kan het natuurlijk aan de oma overlaten. Maar deze week heb ik – per toeval – een nieuwe aanpak ontdekt …

Overtuigd door de sterke argumenten van de kinderen (“JIJ moet ons gezicht schminken! NU!”) en na een sterk staaltje onderhandelen van mij (“Ok, maar slechts 1 keer”), had ik de dag ervoor hun gezichtjes geschminkt. En opgeruimd als ik ben, lag de schmink set de volgende dag nog op tafel. Victoria heeft die blijkbaar ontdekt en had een plan …

Face painting for kids - tiger on boy face

Ik vond het al wat verdacht toen het voor een tijdje erg stil was in huis. Maar erg lang moest ik niet wachten voor duidelijk werd waarom. Ik werd overvallen door een brullende tijger die nagezeten werd door een razende vlinder. Lukas en Elena zaten elkaar achterna door het huis, gillend van plezier. Ondertussen probeert Victoria er mij attent op te maken dat zij al het schminken van de gezichten zelf gedaan had! Oh ja, het stille moment was duidelijk voorbij.

Baby toys - turning household items into great toys

Victoria had inderdaad de schmink set gevonden. Ze is dol op tekenen en schilderen, dus overtuigde ze haar broer en zus om mee te doen in de sessie gezicht schminken. En het resultaat is volgens mij lang niet slecht. Hoewel Elena er wat beangstigend uitziet, vind ik tijger Lukas fantastisch!

Ik heb vandaag 2 lessen geleerd:

  • Als er een activiteit is waar mijn kinderen dol op zijn, dan vinden ze wel een manier om het te doen
  • Zolang er geen gevaarlijke dingen mee gemoeid zijn, kan ik hen gerust hun eigen ding laten doen. Dat ik het niet leuk vind, is geen argument om het hen niet te laten doen. Zeker als ik wil dat mijn kinderen opgroeien als hun eigen zelf in niet als copycats van mezelf.

Vanaf nu is Victoria aangesteld als mijn nieuwe “gezicht schmink expert”. Zij mag alle gezichten schminken in huis. En weet je wat? … Ze is super blij met haar nieuwe positie!

This entry was posted in Creatief en knutselen, Opvoeding en andere and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *