Creatief tekenen op ballonnen – een eenvoudige activiteit voor kinderen

Zoek je een leuke activiteit die je kinderen even bezighoudt en die geen voorbereiding vergt? Hieronder vind je alvast een simpel, maar tof idee.

Wat we nodig hebben voor deze simpele activiteit is een set ballonnen en een aantal pennen (wie heeft dat niet in huis?). Je hebt het waarschijnlijk al geraden: We gaan tekenen op ballonnen. En waarschijnlijk heb je nu ook al een beeld in je hoofd van een ballon met een gezichtje erop getekend … Maar waarom jezelf, en je kinderen, daartoe beperken? Je kan op ballonnen alles tekenen wat je wil !

Enkele dagen geleden moest ik Victoria en Lukas even zien bezig te houden, zodat ik Elena kon eten geven en ondertussen ook voor onszelf eten kon klaarmaken. Ik gaf hen wat opgeblazen ballonnen en een paar balpennen en vroeg of ze wilden tekenen op ballonnen. En je kan je wel voorstellen wat hun antwoord was 🙂

Enthousiast kind tekent op ballonnen

Ik kreeg eerst wat “gezichtjes-ballonnen” terug, maar Victoria vond het echt leuk en begon al snel allerlei dingen te tekenen. Huizen, een zon, mensen, … er kwamen heuse steden tot leven op onze ballonnen!

Creatief tekenen op ballonnen

Ik raad je zeker aan om dit ook eens te proberen thuis of onderweg. Hier zijn alvast enkele tips:

  • Gebruik gewone pennen zonder scherpe punt: We hebben reeds veel uitgetest, maar de meeste stiften (zelfs de onuitwisbare) gaven al snel af op de handen en kleren, met andere woorden, teveel vuiligheid. Met een gewone pen gaat het perfect, al durft er al wel eens een ballon te springen als de kinderen te enthousiast duwen 🙂
  • Beperk jezelf niet tot het stereotype “gezichten-ballonnetje”. Moedig je kind aan om creatief te zijn en zijn of haar eigen artistieke scène te ontwerpen.
  • Dit is ook handig voor onderweg. Voor een kind is het gemakkelijker om een ballon op hun schoot vast te houden dan een blad papier of een kleurboek. Een pakje ballonnen is bovendien klein, dus gemakkelijk mee te nemen en het resultaat kan achteraf nog dienen voor een leuke speeltijd!

Deze nieuwe teken-ervaring was alvast een leuke ontdekking voor ons. Probeer het zeker zelf eens uit!

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *