Onze favoriete stickerboeken, perfect voor thuis of onderweg!

Op zoek naar een gemakkelijke en leuke activiteit voor kinderen om thuis of onderweg te doen? Op één van onze recente vlieg-trips werden we positief verrast door het effect van een stickerboek op Victoria.

We reizen regelmatig en kinderen op het vliegtuig geven altijd een beetje stress. Zo waren we ook wat nerveus voor onze 4 uur durende vluchten van en naar Turkije. Tussen de speeltjes in de handbagage waren ook twee stickerboeken (zie afbeelding hieronder). Tot onze verbazing hielden deze Victoria bezig voor zowat de volledige vlucht! 

Sindsdien zijn stickerboeken niet meer gewoon stickerboeken, maar staan ze hoog in de lijst van ons favoriet speelgoed 🙂

usborne meisjes sticker boek filmsterren and popsterren

De enige interactie die Victoria nodig had, was wat advies waar ze de stickers moest plakken. Het was fantastisch dat één van de drie kinderen zelfstandig bezig was en we onze handen vrij hadden voor de andere twee!

Het principe van de boeken (Filmsterren en Popsterren, er is ook een piraatversie voor de jongens :-)) is simpel: de drie meiden moeten aangekleed worden voor verschillende gelegenheden met vele verschillende sticker-outfits. Elk boek heeft 23 pagina’s met verschillende scènes en elke pagina heeft zijn corresponderend stickerblad.

sticker boek voor kinderen

Victoria vindt het super om met de kleurrijke stickers te spelen. Je kan ze ook verwijderen en opnieuw plakken, hoewel ze wel langzaam hun plakkerigheid verliezen. Met vettige of vuile kinderhandjes plakken ze ook wat moeilijker, maar daar maakt Victoria geen probleem van.

En deze boeken hebben VELE stickers! Het vergt eigenlijk een beetje aanpassing voor volwassenen. Eerst heb je de indruk dat er te veel stickers zijn voor elke scène. Totdat je aanvaardt dat je de stickers moet plakken zoals je jezelf aankleedt … in lagen boven elkaar! Zo plak je bijvoorbeeld eerst een bloes en dan een pull of jas erbovenop.

usborne sticker boeken voor meisjes

Om het interessanter te maken, neem ik alle stickerbladen uit het boek (dit is relatief gemakkelijk want de stickerbladen zitten allemaal samen in het midden van het boek). Victoria kiest dan een scène en samen gaan we op zoek naar het bijhorende stickerblad.

Als er vriendinnetjes op bezoek zijn, dan doen zij uiteraard ook mee aan het stickerfeest 🙂

Meisje speelt met stickerboek

Een andere aanpassing voor ons was om af te stappen van ons volwassenen-perfectionisme. Door de gedetailleerde vormen en maten van de stickers is het voor Victoria (4,5) nog moeilijk om ze perfect op de meiden te plakken. Zij ligt daar echter helemaal niet van wakker. Voor haar is het allemaal net goed!

Kinderen spelen met stickerboeken

Ook Lukas (2,5) doet vaak mee aan het stickerfeest. Dan komt hij en praat over de trendy kleren van de meiden of om met zijn eigen stickerboeken te spelen. Zo zijn er de boeken met de gravers, de zoo of treinen, auto’s en vliegtuigen. Ik heb ook dit boek al aan de kant gelegd voor als hij iets ouder is!

Heb jij ook een favoriet stickerboek? Laat het ons weten. Spelen met stickers is één van de favoriete bezigheden van Victoria en Lukas. 

 

This entry was posted in Speelgoed, spellen en apps and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *