Imponeer familie en vrienden met een magische foto van je kinderen

Neem jij ook tientalen, zeg maar honderden, foto’s van je kind(eren)? Ik alvast wel. Veel foto’s zijn maar zo zo, sommige zijn goed, maar van tijd tot tijd slaag ik er in een echt mooie foto te nemen en daar kan ik dan uren naar zitten kijken.

Meestal is het toeval die beslist of mijn foto echt mooi is of alleen maar ok. Maar deze keer besloot ik om het toeval een beetje te helpen. Ik had namelijk een plan! En zo, na wat voorbereiding, 10 minuutjes foto’s nemen en enkele bewerkingen, kwam ik tot dit resultaat:

 Maak je eigen leuke en magische foto’s met je kinderen Ik noemde het Victoria’s magie 🙂

Ik ben zeker en vast geen professionele fotograaf, en al zeker geen photoshop expert. Feit is, dit is echt eenvoudig om zelf te maken. Al wat je nodig hebt is een digitaal reflex fototoestel, een statief, een computer en een dosis creativiteit.

Zie hier hoe je dit ook zelf kan doen:

Eénmaal je een plaats gekozen hebt, zet je je statief op en neem je een aantal test foto’s om zeker te zijn dat alles er juist op staat. Je kan best in manuele modus trekken zodat alle foto’s met exact dezelfde instellingen genomen worden (als je een beginner bent zoals ik, neem dan de eerste foto in automatische modus en kopieer de instellingen naar de manuele modus). Neem dan verschillende foto’s van je kind in verschillende posities, maar let er op dat de posities niet overlappen en dat de andere objecten niet verplaatst worden.

Als je de foto’s goed neemt, dan hoef je achteraf enkel maar de foto’s te knippen en over elkaar te leggen. Met mijn eerste poging had ik er iets meer werk aan want ik was vergeten in manuele modus te trekken. Maar de tweede keer heb ik letterlijk niet meer moeten doen dan de uitgesneden zones op de originele foto te plakken.

Al bij al ben ik 20 minuten bezig geweest, van het opzetten van het statief tot de finale foto. En geef toe, is dat nu niet het ultieme beeld van mijn zoon om zijn voorliefde voor treinen vast te leggen?

 Maak je eigen leuke en magische foto’s met je kinderen
Ik vermoed dat het knip en plak werk echt een fluitje van een cent is in programma’s zoals Photoshop of Gimp. Maar als je niet met die programma’s overweg kan, kan je dit net zo goed in paint of powerpoint doen. Wat ik, amateur als ik ben, trouwens voor beide foto’s gedaan heb. Ik wed dat je er niets van gemerkt hebt 🙂

En voor zij die daar nieuwsgierig naar zijn, dit zijn de originele foto’s die ik genomen heb:
 Maak je eigen leuke en magische foto’s met je kinderen

Ben je er klaar voor om jouw serie van imponerende foto’s met je kinderen te maken?

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *