Hoe maak je leuke eenvoudige verjaardagskaarten voor je kinderen?

Enkele weken geleden hebben we Victoria’s verjaardag gevierd met een kinderfeestje bij ons thuis. Voor een feestje heb je gasten nodig en dus kaartjes om hen uit te nodigen. Ik dacht dat het leuk zou zijn onze eigen leuke verjaardagskaarten te maken als knutselactiviteit met de kinderen, in plaats van een stapeltje kaartjes te kopen in de supermarkt. Dus zocht ik een paar vellen gekleurd stevig papier bij elkaar, samen met enkele ballonnen, washi tape en andere decoratieve spulletjes die ik in huis heb.

Maak je eigen leuke verjaardagskaarten met ballonnen en washi tape

Victoria wou graag kaartjes maken met prinsesjes er op. En dus tekende ik mooi een prinsesje op een kaartje zodat ze die kon inkleuren. Victoria was heel blij, maar ik was wat minder enthousiast over het vooruitzicht om 10 prinsessen te moeten tekenen. Terwijl ze druk aan het kleuren was, heb ik dan maar een eenvoudige alternatieve versie gemaakt. Toen ik klaar was en Victoria het kaartje zag, was ze zo enthousiast dat ze alle kaartjes zo wilde doen en haar prinsesjes-idee helemaal vergat. Dus hebben we dit gemaakt …

Hoe kan je je eigen leuke verjaardagskaarten maken

Het begon allemaal met het idee om iets met ballonnen te doen zodat de kinderen naast een leuk kaartje ook iets kregen waarmee ze kunnen spelen. Met washi tape heb ik de kantjes afgeplakt als kader en in het midden plakte ik een ballon. De hoek bovenaan werd versierd met wat bloemetjes en onderaan moest er uiteraard een vijf komen (ze is nogal trots dat ze 5 jaar is!), waarvoor ik glitterlijm heb gebruikt. Op de achterzijde kwam de tekst, een klein printje wat ook alweer met washi tape werd vastgemaakt.

Maak je eigen leuke verjaardagskaarten met ballonnen en washi tape

Als je je afvraagt waar de bloemetjes vandaan komen, deze werden gerecycleerd van een bloemetjes ketting die Victoria op een vorig feestje had gekregen. Zo komen alle die prulletjes die we sparen ook weer eens van pas 🙂

Ik weet niet of de andere kindjes het leuk vonden om de kaartjes te krijgen en met de ballonnen te spelen. Wat ik wel weet, is dat Victoria super trots was om de kaartjes naar school te nemen en dat het leuk was om onze eigen verjaardagskaarten te maken.

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *