Kleine kinderen opvoeden …

… is het steeds beter worden in het transformeren van jezelf tot paard, klimmuur, glijbaan of om het even wat er uit de verbeelding van je peuter voortvloeit!

Ik sta er vaak van versteld hoe je op het ogenblik dat je vader wordt, plots een serie nieuwe vaardigheden verwerft. Ook zo een paar dagen geleden toen ik wat aan het relaxen was op de sofa en Victoria, duidelijk in voor een partijtje spelen met papa, naar me toe komt en vraagt of ik haar glijbaan wil zijn.
Als je het wat moeilijk hebt om het voor je te zien, stel jezelf voor, onderuitgezakt in de zetel. Vervolgens span je de lichaamspieren op zodat je min of meer een rechte plank vormt. Dank klimt je dochter van 4 op de zetel, gaat op je borst zitten, één been aan elke kant en glijdt dan apetrots van haar papa-glijbaan. Niet dezelfde zachte glij-ervaring als op het speelplein, maar mijn dochter vindt het net zo leuk.

Nu moet ik er nog aan uit of ik die meeneem als vaardigheid pp mijn cv naast die andere zoals het mezelf omtoveren tot leeuw, krokodil, schommel, vliegtuig, …

This entry was posted in Opvoeding en andere and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *