iPads zijn fantastisch voor kinderen

Victoria met iPad terwijl mama sport Het klinkt misschien wat extreem en wij stonden voordien zeker niet te springen om een iPad voor onze kinderen. Maar het moet gezegd, sedert we enkele maanden geleden een iPad in huis gehaald hebben, wordt die meer door onze kinderen gebruikt dan door ons. Het is een geweldig hulpmiddel voor ouders die je heel wat extra flexibiliteit geeft, hoewel je natuurlijk wel de juiste balans moet (proberen) te vinden.

Eén van die dingen waar de iPad voor ons heel handig komt is om te sporten. De laatste 4 jaar hebben wij er een hoop zwangerschapskilos bijgekweekt (inderdaad .. wij, alle twee :)) en die proberen we er sinds kort terug af te krijgen. Dus ons maar ingeschreven in een fitnessclub. Zo op een hometrainer gaan zitten is niets voor mij, maar een paar groepslessen per week, dat ligt me wel. Maar wat dan met die 3 kinderen thuis? Als de één of andere een middagdutje doet, is het wel ok om ze met de papa te laten. Maar op zo van die typische dagen waar samenspelen niet in hun woordenboek staat, dan neem ik één van hen (meestal Victoria) met me mee. En in plaats van een grote zak vol boeken en speelgoed, neem ik gewoon de iPad mee.

iPad fantastisch voor kinderen en sport

Blijkbaar zijn wij niet de enigen die er zo over denken. Van tijd tot tijd heeft Victoria gezelschap van andere kinderen met hun iPads of andere tablets. Geen zorgen aan mijn hoofd terwijl ik sport over Victoria, of Kamikaze Lukas, die door de fitness club rent en andere sporters stoort. Integendeel, ze zijn gemakkelijk een uurtje zoet met het kijken naar de groepsles en het spelen op de iPad. En dan hebben we nog niet eens 3G op de iPad, dus cartoons kijken op youtube zit er niet in. Maar er zijn genoeg leuke en interessante apps, veelal zelfs gratis, die hen bezig houden tijdens mijn uurtje zweten …

Victoria met iPad in de fitnessclub

En terug thuis heeft de papa meestal genoeg handen vrij gehad om wat op te ruimen of eten te maken, dus dat is ook mooi meegenomen !

This entry was posted in Opvoeding en andere and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *