Knutsel je eigen fee vleugels van een kartonnen doos

Het stereotype denken is niet zo mijn ding, dus bij het opvoeden van mijn kinderen probeer ik een te “jongens – meisjes” kijk op de wereld te vermijden. Maar het lijkt een gevecht dat ik alleen maar kan verliezen. Ik mag zo lang op mijn hoofd staan als ik wil: mijn zoon is verzot op alles wat wielen heeft en mijn dochter is helemaal weg van roze, feeën, prinsessen, … En dus toen ik Victoria vroeg wat ze wilde knutselen uit de grote kartonnen dozen, was de keuze voor fee vleugels snel gemaakt.

Terwijl ik de kartonnen dozen in stukken sneed, waren Victoria en Lukas al helemaal in de fee-sfeer. Ze huppelden door de woonkamer en wapperden met hun – denkbeeldige – vleugels. Elena kreeg ook interesse en besloot om te dansen op de grote stukken karton op de vloer. Tussen de danspasjes van Elena door, slaagde ik er uiteindelijk toch in om de fee vleugels uit het karton te knippen. Op de plaatsen waar de verf niet zou blijven plakken, deed ik enkele stukken schildersplakband.

creatief knutselen met kinderen - fee vleugels van karton

De kinderen mochten de kleuren kiezen en uiteraard waren roze en paars de winnende kleuren. Ik deed er ook wat glitter bij om nog meer fee-effect te creëren.

creatief knutselen met kinderen - schilderen van fee vleugels van karton

Nadat de ene zijde geschilderd was, hebben we de vleugels op de verwarming gezet om te drogen. Voor Victoria ging dat niet snel genoeg, dus probeerde ze ook om de vleugels droog te blazen. Maar dat gaf ze al snel op en liet de verwarming het werk alleen doen.

creatief knutselen met kinderen - fee vleugels van karton

Nadat beide zijden geschilderd en gedroogd waren, heb ik in elk 4 gaatjes gemaakt en met een lint heb ik de vleugels aan de kinderen vast gemaakt.

creatief knutselen met kinderen - spelen met fee vleugels van karton

Plots had ik twee blije feeën die fladderden door het huis! En ik kon mezelf natuurlijk niet stoppen om veel foto’s te trekken 🙂

Het maken van de vleugels was leuk en heel eenvoudig en achteraf hadden ze er ook veel speelplezier aan. Het moeilijkste was eigenlijk het wachten om de vleugels te laten drogen.

En deze knutsel activiteit was ook goed om één en ander bij te leren:

  • Geduld: Voor elke zijde van de vleugels moesten we wachten tot de verf gedroogd was alvorens we verder konden knutselen en spelen.
  • Kleur mixen: rood + wit = roze en rood + blauw = paars
  • Spel & verbeelding: mijn twee kleine feeën fladderden door het hele huis en verspreidden overal hun blijdschap 🙂
This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *