Vergeten speelged herontdekken – spelen met nat gekleurd krijt

Heb je het zelf ooit voorgehad dat lang vergeten speelgoed ergens rondslingert en dan plots terug ontdekt wordt door je kinderen? Ons is het onlangs overkomen toen onze kinderen buiten een verzameling gekleurd krijt vonden.

Gekleurd krijt

Een hele tijd geleden had ik een pakje kleurkrijt gekocht om buiten te spelen op het koertje. Onze kinderen bleken daar echter minder enthousiast over dan verwacht. Volgens ons lag dat dan aan het feit dat kleuren met krijt op de klinkers buiten niet zo gemakkelijk gaat en het kleuren bleef dan ook beperkt tot de vensterbank. In plaats van het krijt terug in de doos te steken, bleef he buiten wat rondslingeren op het koertje. Tot dat Laura, een speelvriendinnetje van Victoria, kwam spelen.

Het had die dag ‘s morgens geregend, maar de namiddag was warm en droog en dus gingen de kinderen buiten spelen. Laura zag het natte krijt, probeerde het uit en niet veel later waren ze alle drie intensief bezig ons koertje te herdecoreren. Omdat het krijt nog doornat was van de regen was het wat zachter dan normaal, waren de kleuren feller en gaf het gemakkelijk af op de klinkers. Net daardoor was het dat ietsje interessanter voor de kinderen.

Kleuren met nat krijt op de muur

Al snel was het koertje niet groot genoeg en begonnen ze ook de muren vol te tekenen met bloemen en regenbogen. Een kleurrijk landschap en heel erg vind ik dat niet want moeder natuur zal het bij de eerstvolgende bui wel opkuisen.

Met de hulp van Laura en de regen hebben onze kinderen de magie van gekleurd krijt herontdekt. En dat zorgde voor uren speelplezier!

 

This entry was posted in Speelgoed, spellen en apps and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *