Onze top 20 lijst van favoriet baby speelgoed (0 tot 1 jaar)

Nu kerstmis dichterbij komt, vragen mensen mij regelmatig advies welk kinder speelgoed ze cadeau kunnen geven. Mijn derde is de baby fase net ontgroeid en via onze speelgoedwinkel testen we regelmatig leuk speelgoed uit, dus dacht ik dat het wel interessant kon mijn top lijst van favoriet baby speelgoed te delen.

Over het algemeen zijn kleine babies dol op speelgoed met veel contrasten. Tussen de 0 en 6 maanden zijn babies nog niet mobiel, dus het beste speelgoed is dat wat hen visueel en gevoelsmatig stimuleert. Babies van 6 tot 12 maanden worden geleidelijk meer mobiel en goed speelgoed stimuleert hen in die ontdekkingstocht van beweging en fijne motoriek.

Al het baby speelgoed in de lijst hieronder is speelgoed die we zelf hebben en appreciëren of speelgoed die ons sterk aanbevolen werd door vrienden en familie. 

Speelgoed voor visuele stimulatie

Freddie de vuurvlieg (1) en Jacques de pauw(2): De grote ogen en levendige kleuren zijn fascinerend voor babies. Pasgeborenen tot babies rond de 3 maanden zijn vooral dol op de zwart-wit achterkant. Oudere babies voelen en onderzoeken de kleurrijke voorkant met tal van interessante details.

De zachte activiteitsblokken van Lamaze (3) zijn blokken die meegroeien met de baby. Voor het begin zijn er de zwart-wit kanten van de blokken, later worden dit stapelblokken.

 

Sorteer speelgoed (fijne motoriek)

Fisherprice sorteer-schildpad (4) Er bestaan tal van sorteer producten, maar dit i smijn favoriet omdat hij heel robuust en simpel is (slechts 4 blokken) en bijna alle blokken ook een rammelaar zijn. Als je meer blokken wil, is de sorteerbal van Tupperware (5) ook heel leuk. Een zachtere variant is de zachte vormenkubus van Lamaze(6).

 

Rammelaars

De Skwish (7) en Winkel (8) van Manhattan toys zijn lichte rammelaars op maat van de kleine kinderhandjes. Je kan ze ook gemakkelijk meenemen in een baby draagtas.

De Flip flop rammelaar van Lamaze (9) was de favoriet van een 3 maanden baby van enkele vrienden. Het is een kleurrijke rammelaar met een bijtring.

 

 

Stapel speelgoed

De stapel piramide van Gowi (10): Je kan op verschillende manieren met dit baby speeltje spelen. Grotere babies kunnen hun fijne motoriek oefenen door de potjes in elkaar te stapelen of op elkaar om een toren te maken. Kleinere babies vinden het fantastisch om de toren om te smijten die jij net voor hen gemaakt hebt.

Totem stapelaar van Lamaze (11)  Dit is de eenvoudigere versie. Door de magneetjes in de 3 totem stukken, kan een baby ze gemakkelijk stapelen zonder al teveel baby-frustraties.

Elke set zachte blokken (12) of houten blokken (13) kan naturlijk ook dienst doen om torens te stapelen en omver te gooien!

 

Grijp & knijp baby speelgoed

Sophie de giraf(14) en de Panda van Lamaze (15) zijn beide leuke grijp speeltjes die bovendien geluid maken als je erin knijpt. De giraf is van rubber, de panda van zacht materiaal en voor babies die tandjes krijgen zijn ze ook een leuk alternatief voor een bijtring.

 

 

Loopwagen

Houten loopwagen met blokken (16): Het wagentje is leuk als de baby vanaf 9 maanden begint te staan en te stappen, en kan later ook in rollenspel gebruikt worden. De blokken door de 3 kids nog gebruikt om torens en kastelen te maken.

 

Baby boekjes

Het zachte foto album van Galt (17) is leuk om de baby vertrouwd te maken met de familie en later ook de namen te leren. Het boekje beschermt de foto’s ook vrij goed.

Lamaze zachte puzzel boek (18): Dit is een boekje, maar ook een puzzel. Voor pasgeborenen heb je de zwart-wit kant voor visuele stimulatie. Later kan de baby de verschillende stukjes voelen en haar eerste puzzel proberen te maken.

Zachte kijk en voelboekjes (19) zijn fantastisch voor onderweg. Ze stimuleren je baby’s nieuwsgierigheid door kleur, materialen en geluid. Ze zijn licht, klein en kunnen gemakkeijk aan een buggy vastgemaakt worden.

En nr. 20? Dat ben ikzelf! Om één of andere redenen zien mijn kinderen me als leuk speelgoed 🙂

Heb jij ook nog leuke suggesties voor baby speelgoed? Laat het ons weten via een reactie hieronder!

This entry was posted in Speelgoed, spellen en apps and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *