Het perfecte moederdag geschenk

Victoria’s cadeautje voor moederdag was ietsje anders dan gepland 

Morgen is het moederdag en zoals de meeste kinderen van 4 heeft ook Victoria een cadeautje gemaakt en een versje geleerd op school. Dit met de nodige trots en enthousiasme en het versje hebben we deze week al een vele malen mogen aanhoren. Vrijdag was het dan de grote dag om ook het cadeautje mee naar huis te nemen. Op weg naar huis hield Victoria het cadeautje de hele tijd achter haar rug, want ik mocht het natuurlijk nog niet zien. Ze was dol enthousiast over haar cadeautje en speelde continu met mijn nieuwsgierigheid. Eenmaal thuis legde ze het pakje onder de zetel and mocht ik het hele huis doorzoeken op zoek naar mijn cadeautje, maar onder de zetel mocht ik uiteraard niet kijken!

De instructies waren duidelijk dat we nog 2 maal moesten slapen en dat ik dan het pakje mocht open doen op zondag, maar dat was dan weer net iets teveel gevraagd. Op vrijdagavond hebben we heel wat plezier beleefd aan Victoria die het pakje voortdurend tevoorschijn haalde om het dan weer te verstoppen. Zaterdagmorgen was het geduld op en kreeg ik het pakje om het open te doen. Maar we mochten niets aan papa zeggen, want papa zou het zeggen aan juf Hilde en dat wilde ze blijkbaar ten alle koste vermijden.

Moederdag cadeau van mijn dochter Ik deed het pakje open om er een mooi geurdoosje te vinden dat Victoria voor mij gemaakt had op school. Een mooi doosje met roze bloemetjes bovenaan, blauwe schilfertjes op de zijkant en natuurlijk de geurblaadjes erin. Ik kreeg er direct de uitleg bij van Victoria; het doosje was voor de keuken of het toilet en ik mocht kiezen waar ze het zou zetten. Ik koos voor het toilet en zo zou gebeuren. Even later kwam Victoria met een leeg doosje terug, terwijl ik nog op de achtergrond hoor dat ze het toilet doorgetrokken had. Ik had natuurlijk al begrepen wat er gebeurd was, maar vroeg haar toch wat ze met de geurblaadjes gedaan had. Ze antwoorde me doodgewoon dat ze die in het toilet gedaan had, ‘zoals mama haar gezegd had’. Welja … ‘zoals ik haar gezegd had’ 🙂

Dat moederdagcadeautje is niet helemaal verlopen zoals Juf Hilde het gepland had, maar ik houd er toch een heel mooi doosje aan over plus één van de grappigste momenten om te herinneren. Een perfect moederdaggeschenk!

This entry was posted in Opvoeding en andere and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *