Gekleurde spaghetti – zintuigen prikkelen voor kinderen van alle leeftijden – deel 2

Vervolg op ons spel met gekleurde spaghetti – Tof, kleurrijk en een beetje vuil 

Na een morgen vol kleur, spaghetti en ontdekkingen zoals je kan lezen in onze vorige post, had ik wat gekleurde spaghetti aan de kant gezet voor een volgende sessie. Lang heeft die volgende sessie niet op zich laten wachten, want de kids wilden er in de namiddag al opnieuw mee spelen.

Elk van de drie kinderen (een baby, een peuter en een kleuter) hadden een hoop plezier op hun eigen manier:

spelen met gekleurde spaghetti

Roeren in de pot vol gekleurde spaghetti

Elena (7 maand), onderzocht nieuwsgierig de gekleurde spaghetti. De structuur aanvoelen, kleuren bestuderen en de fijne motoriek oefenen terwijl ze probeert de spaghetti slierten vast te pakken. Veel kleurrijk plezier voor onze, al niet meer zo kleine, baby.

Lukas (2,5 jaar) vond het super interessant om de spaghetti te mixen met een grote lepel. Het moest absoluut met de lepel gebeuren en niet met de handen want volgens de kinderlogica roer je altijd met de lepel.

Nadien, als het roeren voltooid was, hadden we samen plezier in het op zoek gaan naar de transparante lepel in de pot vol gekleurde spaghetti. Lukas verstopte ze en ik kon ze uiteraard niet vinden, terwijl hij ze dan moeiteloos terugvond en eruit haalde. Dit deed hem telkens glunderen van voldoening!

Het is eigenlijk best wel grappig om met Lukas te praten over hoe dingen moeten. Op zijn leeftijd houden kinderen vaak vast aan routines en procedures zo als ze die kennen en mag daar niet van afgeweken worden. Ik vind het schitterend hoe hij dan tot in de kleinste details aan mij uitlegt hoe ik dingen moet doen en wat ik niet mag doen 🙂

Lekker slordig met spaghetti

Victoria (4 jaar) was vooral geïnteresseerd in het stapelen en sorteren van de spaghetti per kleur en Lukas en ikzelf moesten meedoen. Terwijl zij de rood-roze spaghetti eruit haalde (roze is natuurlijk haar favoriet!) moesten Lukas en ikzelf de groene sorteren. Dat was meteen een mooie gelegenheid om smane met Lukas de kleuren te oefenen.

Spaghetti sorteren per kleur

Het was een namiddag vol speelplezier en ik was blij om te zien dat, ondanks de verschillende leeftijden, alle drie de kindjes plezier hadden met de gekleurde spaghetti.

Als je dit zelf thuis wil uitproberen, en ik raad het zeker aan, leg voor de zekerheid iets op de vloer dat mag vuil worden 🙂

This entry was posted in Creatief en knutselen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Gekleurde spaghetti – zintuigen prikkelen voor kinderen van alle leeftijden – deel 2

  1. Annelies Konings says:

    Hoe maak je die gekleurde spaghetti? Echt super leuk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *